Παθολογικό τμήμα

Στο ιατρείο πραγματοποιείται διαγνωστική διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των παθολογικών καταστάσεων που αφορούν κάθε σύστημα του οργανισμού του σκύλου και της γάτας (αιματολογικό, καρδιολογικό, αναπνευστικό, γαστρεντερολογικό, ουρογεννητικό, δέρμα, νευρολογικό, ενδοκρινολογικό).

Χειρουργικό τμήμα

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις μαλακών ιστών καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν το ουρογεννητικό σύστημα, μαιευτικές επεμβάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τους μαστούς. Είναι πολύ σημαντικό οι στειρώσεις (ωοθηκυστερεκτομή, ορχεκτομή) να γίνονται σε μικρή ηλικία καθώς λειτουργούν προληπτικά για παθήσεις του προστάτη στα αρσενικά και για διάφορες παθήσεις στα θηλυκά (πυομήτρα, ψευδοκύηση και νεοπλάσματα των μαστών).

Εργαστηριακές εξετάσεις

Το ιατρείο διαθέτει αιματολογικό και βιοχημικό αναλυτή που επιτρέπουν την πραγματοποίηση αιματολογικών και βιοχημικών  εξετάσεων με άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων. Επιπλέον μπορεί να πραγματοποιηθούν ορολογικές εξετάσεις για έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα του σκύλου και της γάτας. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και εργαστηριακή ανάλυση ούρου. Οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι απαραίτητες για την διερεύνηση και την διαχείριση των παθολογικών περιστατικών αλλά  μπορούν να γίνονται και σε προληπτική ετήσια βάση σε υγιή ζώα.Απεικονιστικές εξετάσεις

Το ιατρείο διαθέτει έγχρωμο υπέρηχο και μπορεί να πραγματοποιήσει υπέρηχο κοιλίας και καρδιάς στα αγαπημένα σας κατοικίδια. Ο υπερηχοτομογραφικός έλεγχος συμβάλλει σημαντικά στην διάγνωση παθολογικών παθήσεων του σκύλου και της γάτας αλλά μπορεί να γίνει και σε προληπτική βάση σε υγιή ζώα.

Βραχεία νοσηλεία

Το ιατρείο διαθέτει έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο νοσηλευτηρίου για άρρωστα ζώα που χρήζουν βραχεία νοσηλείας καθώς και για την μετεγχειρητική φροντίδα των χειρουργημένων ζώων. Το νοσηλευτήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα (μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και αντλία χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών) που βοηθούν στην ανάρρωση των ζώων. 

Προληπτική φροντίδα

Το ιατρείο εφαρμόζει τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα εμβολιασμού για τους σκύλους και τις γάτες. Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να εμβολιάζονται ώστε να προστατεύονται από διάφορα λοιμώδη νοσήματα. Επίσης είναι απαραίτητο τα κατοικίδια μας να λαμβάνουν την κατάλληλη προληπτική αντιπαρασιτική αγωγή για τα ενδοπαράσιτα και τα εξωπαράσιτα. Η αντιπαρασιτική αγωγή βοηθάει στην πρόληψη νοσημάτων που είτε μεταδίδονται μέσω των παρασίτων είτε προκαλούνται από αυτά. 

Οδοντιατρική φροντίδα 

Η καλή στοματική υγιεινή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προληπτικής φροντίδας του κατοικιδίου μας. Μπορούμε να προλάβουμε ή να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των παθήσεων του στόματος στον σκύλο και στη γάτα εάν από μικρή ηλικία εκπαιδευτούν ώστε να ανέχονται το βούρτσισμα των δοντιών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στο ιατρείο μας θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα που συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής υγιεινής του στόματοs όπως επίσης παρέχουμε ολοκληρωμένη οδοντιατρική φροντίδα για τις περιπτώσεις όπου διάφορες παθήσεις του στόματος έχουν κάνει ήδη την εμφανισή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε: προληπτικό επισκοπικό έλεγχο, τακτικό έλεγχο νεογιλών οδόντων, καθαρισμό – στίλβωση δοντιών με μηχάνημα υπερήχων και εξαγωγή δοντιών.

   Pet grooming

Στο ιατρείο μπορεί να πραγματοποιηθεί κούρεμα, χτένισμα, περιποίηση νυχιών, καθαρισμός αυτιών και μπάνιο των αγαπημένων σας κατοικιδίων.

Pet shop

Στο ιατρείο μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία απο κλινικές δίαιτες για άρρωστα ζώα καθώς και εμπορικές τροφές για υγιή ζώα όλων των ηλικιών. Επίσης θα βρείτε ειδικά συμπληρώματα διατροφής και λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον θα βρείτε ειδικά αξεσουάρ για σκύλους και γάτες (περιλαίμια, σαμαράκια, οδηγούς, κλουβιά μεταφοράς και άλλα).